Voetreflex behandeling

 

Voetreflexologie is een mooie manier om je lichaam en geest in balans te brengen.
Veel punten op je voet staan in verbinding met o.a. organen, klieren en spieren in het lichaam. Dit worden reflexzones genoemd.
Met mijn duim of wijsvinger geef ik zachte druk op deze zones waardoor het betreffende deel in het lichaam beter doorbloed, gestimuleerd en in balans gebracht word. Zo onderzoek ik waar een eventuele verstoring zit.
Een voetreflexbehandeling is bedoeld om je de balans tussen lichamelijke- en emotionele klachten terug te vinden, waardoor klachten kunnen verlichten of verdwijnen.

Voetreflextherapie is een zachte therapie, het mag geen pijn doen. Op de reflexpunten waar een blokkade zit, kan de behandeling wel wat gevoelig zijn. Dit kan een gevoel van druk, scherpte, flauwigheid of een ander afwijkend gevoel. Vaak voel je tijdens de behandeling een warme gloed door het lichaam.
Een zeer ontspannen therapie en volkomen veilig voor iedereen.

Wanneer een voetreflex behandeling?
Altijd!
Het is een heerlijke moment van ontspanning.
Maar ook zeer geschikt bij klachten zoals:

 • Stress of burn-out klachten
 • Rug-, schouder- en nekklachten
 • Spijsverterings- en maagklachten, obstipatie en diarree
 • Hormonale klachten zoals menstruatie- en overgangsklachten
 • Spier- en gewrichtspijn
 • (Chronische) vermoeidheid
 • Vermoeide benen, koude voeten, slechte doorbloeding
 • Hoofdpijn en migraine, whiplash
 • Hyperactiviteit en/of ADHD
 • Slaapproblemen
 • Klachten van de luchtwegen

Bij “onverklaarbare” klachten waarbij geen oorzaak te vinden is terwijl je toch klachten hebt.

Tijdens de voetreflexbehandeling kunnen er verschillende reacties optreden. Je kunt je moe, loom of slaperig voelen. Tintelingen voelen in je nek of in handen en vingers. Ook een droge mond of het voelen van warmte of juist koude kunnen reacties op de behandeling zijn. Maar bovenal hoop ik voor je op een ontspannen gevoel!
Dagen erna kan ook nog reactie geven, denk bijvoorbeeld een veranderd uitscheidingspatroon in urine, ontlasting en transpiratie. Je kunt extra emotioneel, vermoeid of juist ontspannen zijn. Oude kwalen kunnen heel tijdelijk terug komen om daarna weer te verdwijnen. Dit alles is een goed teken! Het betekent dat het lichaam op de behandeling reageert en aan het opruimen is. Het lichaam komt in balans!
Tijdens een voetreflexbehandeling maak ik aantekeningen op een voetenkaart om een indruk te krijgen waar de verstoringen zitten.
Bij klachten is het advies om 4 behandelingen in 6 weken in te plannen, daarna kijken we hoe het gaat en wat verstandig is.

Na deze behandeling is het goed om extra water te drinken.

Vanaf januari 2019 worden mijn voetreflexbehandelingen door de volgende zorgverzekeraars, vanuit een aanvullende verzekering, vergoed:
-Zilveren Kruis Achmea
-Avero Achmea
– OZF
– FBTO
– Ditzo
– De Amersfoortse

 

per behandeling (+/- 60 min)  €45,00

Ook kan er gekozen worden voor een korte voetreflexbehandeling ter kennismaking of heerlijk ontspanningsmoment €25,- (20/25 minuten)

maak hier je afspraak

“Als je de voeten van iemand in je handen hebt,
heb je de totale mens in je handen”
 

 

,