Dorn Therapie

De Dorn methode… een andere kijk op rugklachten. 

Heb jij vaak hoofdpijn, SI-klachten, schouder/nek klachten of lage rugpijn/ischias?

Deze klachten kunnen voortkomen uit beenlengteverschil.

De basis van Dorn Therapie is het bekijken en zo nodig corrigeren van het beenlengteverschil.
Vrijwel iedereen heeft beenlengteverschil. Dit kan variëren van 1 millimeter tot wel 4 centimeter.

Beenlengteverschil kan ontstaan doordat de kop van het bovenbeen uit de heupkom schuift.
Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde houding, bijv. veel zittend werk, met benen over elkaar zitten, of veel of langdurig auto rijden.
Maar ook een val, vertillen, een misstap of een zwangerschap kan hier toe leiden.
Door het verschil in beenlengte wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding, wat vaak voor verschuivingen van de wervels zorgt.

De Dorn methode is ontwikkeld door Dieter Dorn uit Duitsland en daar inmiddels een bewezen en geaccepteerde behandelwijze. Nadat Dieter door een boer uit een dorp met een eenvoudige behandeling (met een duimdruk) van zijn spit werd afgeholpen, hij hij deze methode zelf verder ontwikkeld.

Behandeling 
Met de Dorn Therapie heffen we deze ruimte weer op door de gewrichten in de originele stand terug te brengen.
Bij de benen doen we dit door het lange been weer korter te maken.
Je komt hierdoor weer met gelijke benen op de grond te staan. Na de benen gaan we alle andere gewrichten en wervels bij langs. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorn therapie een milde therapie.
Met de duimen worden op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug gezet. Je beweegt zelf arm/been/hoofd mee tijdens de correctie.
Hierdoor is deze behandeling actief maar een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen.  Tegelijk word het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt.
Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!
De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen. Het advies is om te starten met 3 tot 5 afspraken, dit is voor het herstel belangrijk.  Met steeds iets meer tijd er tussen in. Hierna kan gekeken worden of er evt. nog extra behandeling nodig zijn. De duur van de eerste intake en behandeling zal ongeveer 45-60 minuten in beslag nemen,  de vervolgafspraken ongeveer 30-40 minuten. Bij de onderstaande contra-indicaties mag geen Dorn Therapie worden uitgevoerd.

  • acute hernia
  • (bot-) kanker
  • vergevorderde osteoporose
  • acute migraine
  • acute ontstekeningen
  • na een ongeluk, zonder een arts te hebben bezocht (In principe is na 6-8 weken na het trauma een behandeling mogelijk; dan zijn de fracturen geheeld. Controle door een arts moet hier uitsluitsel over geven!)
  • botbreuken
  • verlammingsverschijnselen
  • immobiele cliënten (een cliënt moet zelf kunnen zitten en staan)

Je bent van harte welkom in mijn praktijk! Heb je klachten en wil je weten of dit misschien iets met je beenlengteverschil te maken heeft? En hoe je er van af kunt komen? Kom dan gerust langs om dit GRATIS te laten checken. Mail dan naar info@massagesalon-dijanne.nl dan kijk ik wanneer er een plekje voor is (liever niet via het online boekingssysteem, een check kost ongeveer 10 minuutjes)

Kosten van de eerste behandeling zijn €40  de vervolgbehandelingen kosten € 37,50-*  Na de behandeling is het belangrijk om veel water of kruidenthee te drinken en word aangeraden om de eerste 2 -3 dagen rustig aan te doen. Het is af te raden om plotselinge bewegingen te maken en zwaar te tillen. Ook is het beter om bepaalde sporten even uit te stellen. Uw lichaam heeft even de tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe situatie! Over het algemeen geef ik na de Dorn-therapie de Breuss-massage. Wanneer de Breuss-massage na de Dorn-behandeling wordt uitgevoerd om de wervelkolom nog meer te strekken, zul je je niet alleen heerlijk ontspannen voelen, maar ook de pure wellness van een zeer therapeutische , diepwerkende masage ervaren.

intake en eerste behandeling 40
vervolgbehandeling 37,50