AdemcoachingHerken jij je hierin?

  • Spanning en stress

  • Burn-out klachten

  • Hyperventilatie / angst en paniekgevoelens

  • Een onverwerkt trauma

  • Depressie

  • Gevoel van zuurstoftekort

  • Angst om te spreken

  • Slaapproblemen/vermoeidheid

Ademwerk is een verzamelnaam voor allerlei ademtechnieken, ik focus me vooral op bewust verbonden ademen. Met deze ademhalingstechniek kunnen vastzittende sensaties, zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen, vrijkomen en zich integreren.

Waarom ademcoaching?

Herken je het gevoel van oppervlakkig ademen, het vasthouden van je adem of niet ten volle kunnen inademen? In onze westerse samenleving gebruikt maar liefst 90% van de bevolking slechts ongeveer 30% van de totale longcapaciteit.
Soms kiezen we onbewust voor een minimale ademhaling.
Onverwerkte emoties, stress, trauma, angst, denk- en gedragspatronen, en overtuigingen kunnen hierbij een rol spelen.

Je lichaam fungeert als een soort archiefkast waarin je alles opslaat wat je meemaakt. Het lichaam onthoudt alles.
En van nature zijn we geneigd weg te gaan van mogelijke pijn. Dit geldt ook voor delen van ons eigen lichaam, zelfs met onze adem.

De adem is als een eerlijke en directe spiegel. Het reageert onmiddellijk op wat jij ervaart. Het weerspiegelt jouw innerlijke bewuste én onbewuste beleving. De adem maakt een prachtige ingang om bij jezelf in te checken, op alle niveaus.

Bewust verbonden ademen, klank maken, trillen en bewegen kunnen je helpen om toe te laten wat verstopt zit in jouw lijf en om er niet bij weg te gaan maar in het huidige moment te blijven, zelfs als dat ooit te overweldigend was.
Ademen helpt je om niet weg te trekken uit je lichaam, niet te bevriezen of je adem en energie te blokkeren, maar juist te verzachten te voelen en te integreren, met je adem als anker.

Door te blijven ademen, geef je jezelf een veilig gevoel om je over te geven aan wat er opkomt.
Jouw hele lichaam mag zich weer ‘herinneren’ wat je even was vergeten.
Het toelaten, ontmoeten en integreren van alle delen in jou werkt helpend en helend.

Wat mag je verwachten?

Door regelmatig een verbonden ademsessie te ondergaan help je je adem weer voluit en vrij te laten stromen. Hierdoor ontstaat ruimte en ontspanning in het lichaam en in je adempatroon, maar ook in het hoofd en het hart.
Je zult een groter gevoel van vrijheid en vertrouwen ervaren, meer aanwezig zijn in het hier en nu. Het brengt inzicht in hoe het met je gaat en wat jouw patronen zijn.
Dat kan je enorm verder helpen in elke keer dat je dit weer tegenkomt.


Hoe verloopt een ademsessie?

Een ademsessie bestaat uit drie fases: een voorgesprek, de ademsessie en de integratiefase. De eerste sessie duurt ruim anderhalf uur, de sessies erna anderhalf uur.
In het voorgesprek onderzoeken we samen wat er speelt en waar jouw verlangens en behoeftes liggen. Tijdens een ademsessie lig je op een zacht matras en begeleid ik je in het bewust verbonden ademen. 
Ik geef je instructies, gebruik drukpunten om jouw adempatroon uit te nodigen te openen en verruimen. Na afloop volgt de integratiefase waarin je rustig kunt navoelen.
Integreren wat er in beweging is gebracht.

En ben je al in behandeling bij een coach, psycholoog of psychotherapeut? Ademcoaching kan een waardevolle aanvulling zijn.

 

 

 

Kosten losse sessie € 80,- 


Ademsessies zijn ook onderdeel van het 4 maanden traject.